AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät

YFI:n lähettiläs esittäytyy

Moi kaikille!

Olen Juhani, tai tuttavallisemmin Jussi, ja toimin tänä lukulukuvuonna Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen opiskelijalähettiläänä. Olen yhteiskuntatieteiden ja filosofian kandidaattiohjelman (YFIKA) toisen vuoden opiskelija, ja opintosuuntani, eli niin sanottu pääaineeni on politiikantutkimus. Tänne päädyin tuurilla yksinkertaisesti siten, että satuin löytämään tämän tutkinto-ohjelman Opintopolusta. Kuvaus vaikutti heti kiinnostavalta, enkä ole hetkeäkään katunut!

YFIKA-ohjelmasta sanottakoon sen verran, että se on hyvin anteeksiantavainen tilanteessa, jossa ei ole vielä ihan varma siitä mikä ohjelman piiriin kuuluvista oppiaineista (politiikantutkimus, yhteiskuntapolitiikka, sosiologia, filosofia) on se oma juttu. Opiskelu alkaa kaikille yhteisillä perusopinnoilla, joiden jälkeen pikkuhiljaa ruvetaan suuntautumaan yhteen tai halutessaan useampaan tieteenalaan. Luonnollisesti opiskelu onnistuu vallan mainiosti myös silloin, jos tietää jo valmiiksi, mitä opinnoissaan haluaa painottaa. Itse tykkään YFIKA-ohjelmassa erityisesti sen tuomasta vapaudesta ja valinnanvarasta.

Olen kotoisin Joensuusta, mutta tänne Jyväskylään on tullut mukavasti kotiuduttua. Mielestäni Jyväskylästä tekee hyvän asuinpaikan etenkin sen keskeinen sijainti: täältä ei tunnu olevaan minnekään pitkä matka. Lisäksi ainakin itselleni tämä on juuri sopivan kokoinen kaupunki asua. Asukkaita on sen verran paljon, että hyviä palveluita saa ympäri kaupunkia, ja keskustasta löytyy jos jonkinmoista puotia ja putiikkia kun katselee ympärilleen, mutta silti täällä on helppoa liikkua niin jalkaisin, pyörällä kuin autollakin, eivätkä välimatkat tai matkustusajat kasva liian pitkiksi. Tämän havainnon tein itse asiassa jo käydessäni pääsykokeissa: Mattilanniemen kampukselta keskustaan käveleminen matkalaukun kanssa ei tuottanut minkäänlaisia hankaluuksia. Tuolloin Jyväsjärven rantaa pitkin kävellessäni varmistuin siitä, että tänne täytyy päästä opiskelemaan. Onneksi näin pääsikin käymään!

Yliopistosta yleisesti on pakko kertoa ainakin se, että yliopiston käyttämä hashtag #JYUnity on harvinaisen osuva. Ainakin itse olen kokenut, että hengailuseuraa löytyy kampukselta helposti, ja vaikka ei ihan kaikkien opiskelukavereiden kanssa säännöllisesti viettäisikään aikaa vapaa-ajalla, niin porukoihin voi silti aina lyöttäytyä mukaan. Toimii tämä tietenkin vapaallakin: ainejärjestöillä on lähes aina tiedossa jotain kivaa tekemistä, mikä tuo vaihtelua arkeen ja antaa mahdollisuuden tavata kavereita.

Oma elämäni pyörii tällä hetkellä pitkälti opiskelujen ja Joensuussa ramppaamisen ympärillä, mutta ihmeesti aikaa riittää myös sekä kavereiden näkemiseen että kaikenlaiseen yleiseen harrastamiseen - esimerkiksi vanhan liiton tietokonepelien pelaamiseen. Mutta erityisesti silloin, kun ainejärjestö ilmoittaa sitsien lähestyvän, on hyvä syy väliaikaisesti heittää kalenterilla vesilintua ja lähteä mukaan humuun!

Hyvää joulun odotusta!

Juhani, YFI:n lähettiläs
YFI:n lähettiläs esittäytyy YFI:n lähettiläs esittäytyy Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 2.57 Rating: 5

Ei kommentteja: