AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Yhteiskuntatieteilijä täällä moi!

Moikka!

Minä olen Iida, humanistis-yhteiskuntatieteellisen yksi opiskelijalähettiläs! Opiskelen pääaineenani yhteiskuntapolitiikkaa nyt neljättä vuotta, eli ensimmäistä maisterivuoden puolikasta olen juuri päättämässä joululomaan. Opiskeluvuosia on siis jo kertynyt muutama taakse ja kaikkea mahtavaa olen kyllä päässyt yliopisto-opintojen aikana kokemaan.

Aloitetaampa ensin pohtimalla hieman, että mitä se yhteiskuntapolitiikka oikein on? 

Yhteiskuntapolitiikka on yksi yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen opintosuunnista, muita ovat esimerkiksi sosiaalityö, valtio-oppi, filosofia ja sosiologia. Itse olen hakenut opiskelemaan yhteiskuntapolitiikka vielä silloin, kun heti hakuvaiheessa valittiin mitä pääainetta haluaisi opiskella. Ajat ovat kuitenkin jo hieman muuttuneet ja nykyään haetaan opiskelemaan yhteiskuntatieteitä ja myöhemmin opintojen edetessä pääsee valitsemaan mitä opintosuuntaa haluakaan painottaa. Tämä on kyllä oikein mukava uudistus, koska opintojen alkuvaiheessa pääset näkemään erilaisia kursseja ja eri opintosuuntien sisältöjä ja vasta tämän jälkeen tarvitsee valinta tehdä! Yhteiskuntapoltiikka opintosuuntana tarkoittaa, että opintojen aikana opiskelija saa mahdollisimman laajan ja monipuolisen kuvan yhteiskunnastamme. Opinnoissa käsittellään esimerkiksi hallinnollisia ja kansainvälisiä teemoja, hoivan erilaisia muotoja, yhteiskunnan järjestäytymistä ja sen toimintaa sekä politiikkaa ylipäätään. Itse pidänkin yhteiskuntapolitiikassa erityisesti siitä, että valmistuessa minulla on hyvin laaja tietovarasto ja pystyn työskentelemään hyvin erilaisissa työtehtävissä. 

Työelämän suuntiin voivat vaikuttaa myös esimerkiksi sivuaineopinnot, joita Jyväskylän yliopistossa on mahdollista lukea laidasta laitaan. Itse olen opiskellut kasvatustieteitä pitkänä sivuaineena, jolloin olen käynyt siitä perus- ja aineopinnot. Se mahdolllistaa esimerkiksi sen, että voisin halutessani joskus hakea opiskelemaan kasvatustieteitä suoraan maisterivaiheeseen. 

Muuten olen opintojeni aikana ollut muun muassa mukana sosiologian, yhteiskuntapolitiikan ja sosiaalityön ainejärjestö Fokus Ry:n toiminnassa kulttuurivastaavana sekä toisena opiskeluvuotenani yhteiskuntapolitiikan tutorina. Useat yhteiskuntatieteiden opiskelijat ovat myös mukana monissa muissa järjestöissä ja heidän toiminnassaan, kuten Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaiden, SYY:n toiminnassa, Eurooppa nuorten järjestössä sekä Jyväskylän ylioppilaskunnan erilaisissa tehtävissä. Järjestötoimintaa voinkin suositella erityisesti kaikille yhteiskunta-alan opinnoista haaveileville tai ne jo aloittaneille, järjestöjen kautta pääsee tutustumaan mahtaviin ihmisiin ja luomaan laajaa verkostoa vaikkapa työelämää silmällä pitäen!

Kaupunkina Jyväskylä on mitä parhain ja täällä on mahdollisuus harrastaa ja tehdä vaikka mitä! Opintojen ohessa omiin harrastuksiini kuuluu musiikki, agility koirani kanssa sekä kansantanssi. Opiskelu ei siis onneksi vie kaikkea aikaa vaan muutakin ehtii tekemään.

Jos siellä herää kysymyksiä yhteiskuntapolitiikasta tai yhteiskuntatieteistä ylipäätään, otahan rohkeasti yhteyttä vaikka facebookissa! Kerron mielelläni lisää ja autan mieltä askarruttavissa aiheissa. 

Mukavaa joulun odotusta kaikille, syökää hyvin ja nauttikaa rennosta oleilusta! 

Jouluterveisin Iida, yhteiskuntatieteiden lähettiläs

(Kuva: Saara Huopalainen Photography & Kerttuli Karels)

Yhteiskuntatieteilijä täällä moi! Yhteiskuntatieteilijä täällä moi! Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 1.04 Rating: 5

Ei kommentteja: