AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Viestinnän lähettiläs esittäytyy

Terve!

Nyt esittelyvuorossa Jessica, kolmannen vuoden viestinnän opiskelija. Jyväskylään muutin syksyllä 2016 Pohjois-Pohjanmaan ja kotikaupunkini Raahen jäädessä taakse. Raahelaisuus näkyy ja kuuluu olemuksessani ja puheessani edelleen sillä esittelen ylpeästi kotipaikkakuntaani kaikille siitä vielä tietämättömille. Rikkautta Jyväskylässä onkin se, että tänne tullaan opiskelemaan ympäri Suomen aina Kittilästä Helsinkiin saakka.  

Arvaan, että lukiessasi ensimmäistä lausetta jäit miettimään mikä ihmeen viestintä. Et ollut ensimmäinen etkä todennäköisesti viimeinen asiaa pohtiva henkilö. Meillä Jyväskylän viestinnässä keskitytään vuorovaikutuksen tutkimiseen ja työyhteisön kehittämiseen. Keskiössä ovat työelämän vuorovaikutussuhteet, tiimien ja ryhmien toiminta sekä vuorovaikutusosaamisen hyödyntäminen työelämässä. Taitoja, joita tulee tarvitsemaan jokaisessa ammatissa ihmisten kanssa työskennellessään. Meiltä valmistuneet päätyvätkin hyvin monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin viestinnän saralla. Vapaavalintaisilla opinnoilla on mahdollista suunnata tutkintoaan itseään kiinnostavaan suuntaan opiskelemalla viestinnän lisäksi esimerkiksi markkinointia, johtamista, psykologiaa tai liikunnan yhteiskuntatieteitä. Mikä parasta, meidän tutkinnosta vapaavalintaisia opintoja onkin melkein puolet! 

Itse päädyin opiskelemaan viestintää kiinnostukseni kasvaessa eri kulttuurien välisiin viestintäkäytänteihin ollessani lukiosta vaihto-oppilaana Teksasissa. Pohdin miksi toisessa kulttuurissa ei ole hyväksyttyä sanoa "ei" vaan mieluummin keksitään tekosyitä, kun taas suomalaiselle viestintäkulttuurille tyypillistä on rehellisyyden korostaminen. Kiinnostus ihmisten välistä vuorovaikutusta kohtaan kasvoi ja päädyin opiskelemaan viestintää. Tällä hetkellä viestinnän saralla sytyn henkilöstöpuolesta, rekrytoinnista, kouluttamisesta ja työhyvinvoinnin kysymyksistä. Tulevaisuus näyttää innostunko sittenkin esimerkiksi markkinoinnista!

Parasta Jyväskylässä mielestäni on kaupungin kompakti koko ja sen pyöriminen opiskelijoiden ehdoilla sekä hyvät liikuntamahdollisuudet. Pyörällä pääsee joka paikkaan ja välimatkat ovat tarpeeksi lyhyitä kävelläkin sillä mäkinen maasto on ainakin tällaiselle tasaisen maan kasvatille välillä turhan haastava. Opiskelijaelämä on vilkasta ja tapahtumista löytyy jokaiselle jotain kiinnosti sinua sitten luonnossa liikkuminen, teatteri tai aamun pikkutunneille asti kestävä biletys. Itse pidän liikunnasta ja luonnossa liikkumisesta, mihin Jyväskylä tarjoaa erinomaiset puitteet. Jyväskylää ei turhaan kutsuta Suomen liikuntapääkaupungiksi.

Tänä keväänä arkeeni kuuluu kandityön tekeminen, järjestöhommat ja opintojen ohella tehtävät työt. Minulla on taipumusta olla monessa mukana ja pidänkin siitä, että Jyväskylän aktiivinen järjestökenttä antaa hyvät mahdollisuudet toteuttaa ja haastaa itseään sekä kehittää työelämätaitoja. Vuoden 2019 toimin JES ry:n (Jyväskylä Entrepreneurship Society) varapuheenjohtajana. JES on yrittäjähenkinen yhteisö, joka tarjoaa kaikille Jyväskylän korkeakouluopiskelijoille ympäristön uusien ihmisen kohtaamiseen, inspiroitumiseen ja itsensä kehittämiseen. Varapuheenjohtajana pääsen kehittämään sekä järjestön toimintaa, osallistumaan kiinnostavien tapahtumien luomiseen ja haastamaan omia vuorovaikutustaitojani. Järjestöjuttujen lisäksi olen töissä Kasvu Openilla viestinnän tehtävissä. Oman alan töitä voi siis löytyä jo opintojen aikana! 


Aurinkoista alkavaa kevätlukukautta kaikille ja nauttikaa ihanista ulkoilukeleistä! 

Jessica
Viestinnän lähettiläs

PS. Otathan rohkeasti yhteyttä JYU Opiskelijalähettiläät Facebookissa tai Instagramissa kyssäreissä viestinnän opiskeluun, Jyväskylään tai melkein mihin vaan liittyen :)

Viestinnän lähettiläs esittäytyy Viestinnän lähettiläs esittäytyy Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 1.22 Rating: 5

Ei kommentteja: