AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Luonnontieteilijänkin mielestä Jyväskylässä opiskelemisen parhaita paloja on Korkeakoululiikunta eli uMove!


Mä oon neljännen vuoden nanobiologi ja mun lemppariasioita  Jyväskylän opiskelijaelämässä on Korkeakoululiikunnan  palvelut. Tää kuva on otettu meidän superkauniilla  pääkampuksella!
Mä oon neljännen vuoden nanobiologi ja mun lemppariasioita
Jyväskylän opiskelijaelämässä on Korkeakoululiikunnan
palvelut. Tää kuva on otettu meidän superkauniilla
pääkampuksella!
Moikka moi! Tällä kertaa täällä kirjoittelee luonnontieteilijä! Mun nimi on Nella Heikinmäki ja oon niin sanotusti ”nanobiologi” eli opiskelen matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa pääaineenani solu- ja molekyylibiologia, mutta minut on opintojeni alkutaipaleella valittu nanotieteiden koulutusohjelmaa. Tämän myötä opintoihini kuuluu biologian opintojen lisäksi myös hiukkanen fysiikkaa sekä radikaalimmin kemiaa (heh heh). Nämä erilliset opintokokonaisuudet (”sivuaineet”) olisin tehnyt varmasti ilman nanon koulutusohjelmaakin, mutta sen ansiosta olen päässyt opiskelemaan muutamia aivan huippukursseja, joille ei muuten pääse. 

Mä olen alun perin kotoisin Hämeenlinnasta, mutta jo ennen hakemista mulle oli jostain silloin käsittämättömästä syystä alusta saakka selvää, että haluan opiskelemaan Jyväskylään. Täällä melkein neljä vuotta vietettyäni en voisi olla tyytyväisempi siihen, että nuorelle minulle oli iskostunut päähän tämä ajatus, sillä onhan tämä nyt kertakaikkisesti paras kaupunki opiskella! Mulle lempparijuttuja Jyväskylässä on ehdottomasti järjestötoiminta, opiskelijoiden määrä suhteessa koko asukaslukuun sekä tietenkin tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Jyväskylän Korkeakoululiikunta eli uMove, josta haluankin kertoa teille vähän lisää! 

Korkeakoululiikunta on Jyväskylässä aivan huippuluokkaa ja sitä se on ollut jo pitkään. Se on perustettu Yliopistoliikunta -nimellä 1970 ja se on kasvanut vuosien saatossa, mutta tarjonta on ollut aina laajaa, opiskelijoiden toiveiden mukaista ja mikä tärkeintä: edullista. 2010-luvulla Yliopistoliikunnasta tuli Korkeakoululiikunta, kun se laajeni myös ammattikorkeakoululle ja viime vuonna se brändättiin uMoveksi, sillä se sopii hyvin niin suomalaisen kuin kansainvälisenkin opiskelijan suuhun.

Korkeakoululiikunnan suosituin palvelu on liikuntamaksu, jonka saa koko lukukaudeksi alle 70€ hintaan (hinta vaihtelee hieman vuosittain, mutta on aina edullinen). UMoven kautta tällä rahalla on tarjolla palveluita huikaisevan suuri määrä, erityisesti verrattuna siihen, että tavallisesti tuolla rahalla saa halvimmasta halvimman salikortin korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi. Tällä hetkellä ryhmäliikunnan viikkokalenterista löytyy 55 tuntia ja palloilukalenterista puolestaan 37 vuoroa, joista iso osa yli tunnin mittaisia. Ja muistinko mainita, että samalla maksulla pääsee kolmelle kuntosalille?
Tässä esimerkiksi ensi viikon palloilu- (punainen) sekä ryhmäliikuntakalenteri (sininen). Siinä on mistä valita!
Tässä esimerkiksi ensi viikon palloilu- (punainen) sekä ryhmäliikuntakalenteri (sininen). Siinä on mistä valita!

Mä ostin ensimmäisen liikuntatarrani heti fuksina mun tutorin vinkistä. Kaupungin vaihtumisen myötä myös rakas pitkäaikainen harrastukseni taitoluistelu oli jäänyt pois ja kaipasin jotain liikuntaa arkeeni. En ollut ikinä käynyt ryhmäliikuntatunneilla, mutta kaikkien kehuessa niitä jatkuvasti päätin lähteä kokeilemaan josko sieltä löytyisi niitä uusia lemppareita. Ja kyllähän niitä riitti. Käsittämättömän laajan (edelleen jaksan hämmästyä vaihtoehtojen määrästä avatessani uMoven kalenterin) tarjonnan seasta omiksi suosikeiksi valikoituivat maanantain abs&booty, handstand -tunnit sekä ”sunnuntaijooga”. Näillä tunneilla kävin varsinkin kahden ensimmäisen opiskeluvuoteni aikana lähes viikoittain, aina kun opinnoilta ja opiskelijaelämän riennoilta ehdin. Myöhemmin vakiotunnikseni on muodostunut keskiviikon mailaton luisteluvuoro. Täyteen varattujen jäähallien takia vuoro on melko aikaisin iltapäivällä, mutta itsenikin yllättäen olen onnistunut lähes joka viikko viimeisen kahden vuoden ajan varaamaan tunnin vapaaksi, jotta pääsen nauttimaan ikuisesta lempilajistani.

Kävin syksyllä uMoven tenniskurssilla ja  hullaannuin lajiin täysin! Sen myötä käyn  myös aikataulun salliessa pelaamassa  ystävien kanssa.
Kävin syksyllä uMoven tenniskurssilla ja
hullaannuin lajiin täysin! Sen myötä käyn
myös aikataulun salliessa pelaamassa
ystävien kanssa.
Viikoittaisen liikuntatarjonnan lisäksi Korkeakoululiikunta järjestää paljon edullisia liikuntakursseja. Mun pitkäaikaisena haaveena on ollut tenniksen aloittaminen ja viime syksynä ilmoittauduinkin Korkeakoululiikunnan tenniskursseille. Se oli loistava päätös! Kurssi oli erittäin edullinen, varsinkin verrattuna tavallisten seurojen järjestämien kurssien hintaan, sitä veti ammattitaitoinen valmentaja ja ryhmässä oli vain 10 opiskelijaa eli jokainen sai ihanasti myös henkilökohtaista ohjausta. Opin syksyn aikana tenniksen alkeet ja siitä innostuneena olen ilmoittautunut tämän kevään lumilautailukurssille. Josko sen jälkeen uskaltaisi rinteeseen lähteä välillä laudalla suksien sijaan. Näitä liikuntakursseja löytyy kymmenistä eri lajeista, eri tasoisia ja kaikissa yhdistävänä tekijänä ammattitaitoiset ohjaajat ja edullinen hinta. Olen haaveillut myös uinnin tekniikkakurssista sekä telinevoimistelusta, mutta en halua ahnehtia kaikkea kerralla. Ehkä se uinnin tekniikka olisi sitten ensi syksyn agenda.

Jyväskylässä voi myös Korkeakoululiikunnan ansiosta suorittaa tutkinto-ohjelmasta riippumatta opintoihin liittyvän liikuntakurssin, jonka voi koota itselleen mieluisista tai vaikka ennestään vieraista lajeista ja luentoaiheista. Koen senkin suureksi etuoikeudeksi, koska ei ihan joka paikassa voi luonnontieteilijänä sisällyttää tutkintoonsa jopa 4 opintopistettä liikuntaa.

Tässä lyhyesti siis tietoa sekä mun kokemuksia ja näkemyksiä Jyväskylän Korkeakoululiikunnasta. Palaan varmasti vielä myöhemmin blogin pariin kertomaan enemmän nanotieteiden opinnoistani, mutta tällä kertaa halusin päästä jakamaan teille 50 -vuotiaan Jyväskylän Korkeakoululiikunnan ilosanomaa! <3
Luonnontieteilijänkin mielestä Jyväskylässä opiskelemisen parhaita paloja on Korkeakoululiikunta eli uMove! Luonnontieteilijänkin mielestä Jyväskylässä opiskelemisen parhaita paloja on Korkeakoululiikunta eli uMove! Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 23.37 Rating: 5

Ei kommentteja: