AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Yliopiston maisteriohjelmat - kansainvälisten ohjelmien haku auki nyt!

Yliopiston maisteriohjelmat


Tiesitkö, että yliopistoon voi hakea opiskelemaan alemman + ylemmän korkeakoulututkinnon sijaan myös pelkkää ylempää korkeakoulututkintoa, eli maisterivaihetta? Jyväskylän yliopistossa erilaisia maisteriohjelmia löytyy jokaisesta tiedekunnasta ja vuoden 2020 yhteishauissa on yhteensä jopa 60 erilaista opintolinjaa! Näistä osa on suomenkielisiä ja osa englanninkielisiä. Maisteriopinnot kestävät kaksi vuotta. 
Maisteriohjelmista löytyy paljon samoja pääaineita kuin kandidaatintutkinnoista, mutta osittain ne myös poikkeavat toisistaan. Monet maisteriohjelmat esimerkiksi syventyvät vielä tarkemmin tiettyihin oman alan aiheisiin ja tästä syystä niistä saattaa löytyä erikoisempiakin opintolinjoja. Moniin maisteriohjelmiin valitaankin vuosittain vain pieni määrä aloittajia. Erityisesti englanninkieliset maisteriohjelmien opintosuunnat ovat sellaisia, joihin ei voi hakea kandidaattivaiheessa ollenkaan, vaan ne ovat haettavissa ainoastaan englanninkielisten maisteriohjelmien haussa. Haku ohjelmiin on auki nyt tammikuussa 2020. Lisätietoja ja ohjelmiin haun löydät täältä.  (Keväällä järjestetään yhteensä kaksi yhteishakua. Jyväskylän yliopistossa 1. yhteishaussa ovat mukana englanninkieliset maisteriohjelmat, ja kevään 2. yhteishaussa ovat mukana suomenkieliset maisteriohjelmat. 1. yhteishaku järjestetään tammikuussa 8. – 22.1.2020 ja 2. yhteishaku maalis-huhtikuussa 18.3.-1.4.2020.)

Kuka voi hakea?


Maisteriohjelmiin voit hakea, jos olet suorittanut kandidaatin-, maisterin tai ammattikorkeakoulututkinnon tai vastaavantasoiset opinnot ulkomailla. Voit hakea maisterivaiheeseen jo opiskeluvaiheessa eli kandidaatintutkinnon tai ammattikorkeakoulun viimeisenä vuonna, mikäli valmistut hakuohjeissa ja/tai valintaperusteissa määriteltyyn takarajaan mennessä. Jos sinulla ei hakuvaiheessa ole vielä tutkintotodistusta, voit toimittaa virallisen opintosuoritusotteen siihen mennessä suoritetuista opinnoista. Keskeneräisellä tutkinnolla hakeva voi tulla ehdollisesti valituksi. Valinta on ehdollinen niin kauan, kunnes olet toimittanut virallisen lopullisen opintosuoritusotteen ja tutkintotodistuksen vaadittuun päivämäärään mennessä, joka tässä haussa on 15.7.2020.
Millä tahansa kandidaatintutkinnolla ei voi hakea mihin tahansa maisteriohjelmaan, vaan opintojen tulee tukea toisiaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tiedekuntaa tai opiskelualaa voisi vaihtaa. Valintamenettelyt vaihtelevat hakukohteittain, joten tarkista ennen hakua kiinnostavien kohteiden valintaperusteet. Kannattaakin aina olla yhteydessä hakijapalveluihin ja varmistaa oman tutkinnon soveltuvuus haettavaan maisteriohjelmaan. 

Kokemuksia ympäristöjohtamisen maisterista – ’Corporate Environmental Management’


Nyt kerron omakohtaisen kokemukseni opiskelusta kansainvälisessä maisteriohjelmassa. Olin aikaisemmin opiskellut ammattikorkeakoulussa liiketaloutta ja valmistunut tradenomiksi. Olin jo siirtynyt työelämään, mutta ajatus opiskelusta rupesi taas kiinnostamaan. Lisäksi tuntui, etten ollut täysin löytänyt omaa alaani vielä. Kiinnostukseni kestävää kehitystä kohtaan kasvoi ja kuulin ystävältäni ympäristöjohtamisen maisteriohjelmasta Jyväskylän yliopistossa. Halusin pätevöityä alalla ja ajattelin, että ylempi korkeakoulututkinto olisi hyödyllinen. Päätin hakea opiskelemaan. Syksyllä 2018 ympäristöjohtamisen (corporate environmental management, kts. video) opiskelut alkoivatkin. Opiskelu tapahtuu englannin kielellä ja kanssani samana vuonna aloittaneiden joukossa oli opiskelijoita mm. Saksasta, Boliviasta ja Ranskasta.  

Pian opiskelujen aloittamisen jälkeen selvisi, että ilman kunnollista panostusta opinnot eivät tule etenemään. Maisterivaiheen kurssit tosiaankin ovat pääsääntöisesti vaativampia kuin kurssit kandivaiheessa tai ammattikorkeakoulussa, mikä kuuluukin asiaan. Uutta asiaa tulee runsaasti ja itse ainakin koen saaneeni tähänastisista opiskeluista erittäin paljon irti. Tosin parhaiten tämän huomaa vasta jälkikäteen eikä kesken kovimpien opiskelukiireiden (jolloin kaikki deadlinet ja loppuraportit lähinnä saattavat ärsyttää).
Laadukkaiden kurssien lisäksi olen nauttinut porukkamme hyvästä yhteishengestä. Meitä ympäristöjohtamisen opiskelijoita per vuosi on reilu parikymmentä. Suurimman osan kursseista suorittamme tällä porukalla, joten opiskelukaverit tulevat tutuiksi. Toki jokainen opiskelija valitsee lisäksi vapaavalintaisia kursseja oman mieltymyksen mukaan. Lisäksi ympäristöjohtamisen maisteriohjelmassa opiskellaan joko kauppatieteiden perusopintoja ja tai ympäristötieteiden perusopintoja, riippuen opiskelijan taustasta. Koska minulla oli kaupallinen tausta, olen käynyt ympäristötieteiden perusopintoja muiden opintojen lisäksi. 
Oma kokemukseni kv-maisteriopinnoista on erittäin positiivinen ja suosittelen kurkkaamaan löytyykö sieltä itselle jotain kiinnostavaa! 

Terveisin, Fia, opiskelijalähettiläs
Yliopiston maisteriohjelmat - kansainvälisten ohjelmien haku auki nyt! Yliopiston maisteriohjelmat - kansainvälisten ohjelmien haku auki nyt! Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 4.31 Rating: 5

Ei kommentteja: