AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Kauppakorkeakoulun opiskelijalähettiläs esittäytyy

Hei! Nimeni on Roosa, olen kolmannen vuoden markkinoinnin pääaineopiskelija ja toinen kauppakorkeakoulun opiskelijalähettiläistä. Sivuaineinani opiskelen kauppaoikeutta sekä viestinnän ja median perusopintoja. Opintoni aloitin syksyllä 2014, ja valinta on tuntunut oikealta heti alusta alkaen. Tänä keväänä aloitan maisterivaiheen opintoni.

Kauppatieteissä pidän eniten opintojen monipuolisuudesta. Opintojen alkuvaiheessa pääsee tutustumaan kaikkiin pääaineisiin peruskurssien kautta, mikä helpottaa myös pääaineen valintaa ensimmäisen vuoden päätteeksi. Eri pääaineiden kurssit tarjoavat laajasti erilaisia näkökulmia yrityksen taloustieteisiin, ja opinnoissani olenkin päässyt pohdiskelemaan esimerkiksi kuluttajan ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä, markkinoinnin etiikkaa, yrityksen kustannusten muodostumista ja johtamisen merkitystä työhyvinvoinnin lisäämisessä. 

Monipuolisuus näyttäytyy kauppatieteilijöille myös työllistymismahdollisuuksien muodossa. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuneet voivat työskennellä mitä erilaisimmissa tehtävissä esimerkiksi yrityksissä, julkisella sektorilla tai järjestöissä. Tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi tilintarkastaja, markkinointipäällikkö, viestintäkonsultti, henkilöstöpäällikkö…

Kauppakorkeakoulussa opiskelu pitää sisällään myös mukavan määrän kieliopintoja, ja itse olen opiskellut espanjaa nyt kolmen vuoden ajan. Kansainvälistymiseen tuetaan opinnoissa myös opiskelijavaihtomahdollisuuksien, ulkomaisten harjoittelupaikkojen ja englanninkielisten kurssien muodoissa.

Opiskelun vastapainoksi tykkään käydä joogatunneilla, lukea hyviä kirjoja ja juoksulenkkeillä. Jyväskylästä löytyykin mahtavia ulkoilu- ja lenkkeilyalueita, kuten Jyväsjärven ja Tuomiojärven rannat sekä Laajavuoren lenkkipolut. 

Vastailen mielelläni kaikkiin kauppatieteitä ja Jyväskylän opiskelijaelämää koskeviin kysymyksiin. Onnellista alkavaa kevättä!

Terveisin, 
Roosa

Kauppakorkeakoulun opiskelijalähettiläs esittäytyy Kauppakorkeakoulun opiskelijalähettiläs esittäytyy Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 2.22 Rating: 5

Ei kommentteja: