AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Vieraiden kielten lähettiläs esittäytyy

Moin!

Olen vieraiden kielten lähettiläs Ville ja kotoisin alun perin Toholammilta, Keski-Pohjanmaalta. Jyväskylään tulin opiskelemaan heti intin jälkeen syksyllä 2013 ja sen jälkeen opinnot ovat sujuneet varsin mainiosti, vuoden tässä välissä olen ollut myös Erasmus-vaihtarina Saksassa. 

Saksa on myös minun pääaineeni ja sen rinnalla opiskelen aineenopettajan pedagogisia opintoja sekä venäjän kieltä. Tavoitteena on valmistua parin vuoden sisällä kielten opettajaksi, joskin yliopistokoulutuksen ansiosta muutkin alat, joihin kielet liittyvät, ovat mahdollisia. Se on tosi hienoa, kun voi vielä opintojen aikanakin miettiä, millaisia töitä tulevaisuudessa haluaisi tehdä. 

Kansainvälisyydeltä ei voi oikeastaan kielten opiskelussa välttyä, minkä vuoksi opintojen aikana tulee solmittua paljon uusia kontakteja ympäri maailmaa. Ja Jyväskylässäkin pääsee halutessaan kansainvälistymään. 

Vapaa-ajalla puuhailen monenlaisia järjestöhommia. Olen muun muassa saksan opiskelijoiden ainejärjestön Sturm und Drang Jyväskylän aktiivijäsen ja tällä hetkellä hoidan yhdistyksemme kassaa. Näissä hommissa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin sekä järjestämään monenlaista aktiviteettia opiskelijoille. Matkustelu ja luonnossa liikkuminen ovat myös mun juttujani, niitä tykkään myös tehdä, kun vain aikaa niille löytyy.

Opiskelijalähettilään homma on varsin mukavaa, ja minut voikin nähdä monilla messuilla sekä erinäisissä tapahtumissa. Tulepas siis moikkaamaan ja juttelemaan, josko löydettäisiin sinulle sopiva ala tai oppiaine. Kiperiä kysymyksiäkin saa myös esittää :)

Mit freundlichen Grüßen,

Ville

PS. Moin on pohjoissaksalainen tervehdys, vähän kuin suomen moi


Vieraiden kielten lähettiläs esittäytyy Vieraiden kielten lähettiläs esittäytyy Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 3.23 Rating: 5

Ei kommentteja: