AMBASSADORS FOR JYU | Opiskelijalähettiläät


Kuusipäiväinen opiskeluviikko

He-hei! Täällä kirjoittelee taas Elina, viidennen muttei viimeisen vuoden humanistiopiskelija. Elämässäni on tällä hetkellä todella paljon meneillään. Tuntuu, että kaikki kiinnostaa, minkä vuoksi kaikkea niin opiskeluihin, töihin kuin harrastuksiinkin liittyen on tullut haalittua. Kuten Paavo kertoi omassa viikkopostauksessaan, on yliopistossa jokainen viikko hieman erilainen. Itse nautin siitä, että päivät ja viikot ovat keskenään erilaisia. Hieman haastetta nykyiseen menooni tuo kuitenkin se, että en ehdi joka päivä syödä ihmisten aikaan, vaan lounastauot kuittaantuvat välillä eväillä. Katsotaanpa tätä viikkoani!

Maanantai
Viikko alkoi luennolla mukavasti vasta klo 10.15, joten sain nukkua jopa kahdeksaan asti. Luento oli suomen kielen syventäviin opintoihin liittyvä varhaisen kielenoppimisen kurssi, jolla oli vierailevana luennoitsijana ihka oikea opettaja puhumassa kielisuihkuttelusta eli vieraiden kielten opettamisesta alakoulussa ja esiopetuksessa.

Tätä luentoa seurasi toinen luento, joka onneksi oli samassa salissa, eikä minun näin ollen tarvinnut vaihtaa rakennusta. Toinen luento kahdestatoista kahteen oli puheviestinnän luento ryhmien ja tiimien vuorovaikutukseen liittyen. Kävimme läpi puheviestinnän analyysimenetelmiä, joita tarvitsemme kurssin ryhmätöissä myöhemmin.

Tavallisesti näiden kahden luennon jälkeen menisin myöhäiselle lounaalle, mutta tänään puheviestinnän ainejärjestö Parku ry järjesti Tiedote-workshopin, jolle osallistuin siksi, että tiedote tekstilajina on tärkeä niin opettajan työssä kuin muillakin aloilla, esimerkiksi kesätöissäni asuntomessuilla.

Mainion workshopin jälkeen kävin kirjastolla palauttamassa yhden kirjan, varaamassa ryhmätyötiloja ja lukemassa artikkelin tiistain luentoa varten. Kuudeksi painelin Kansannäyttämön teatteri Miilulle improtreeneihin. Viikko käynnistyy aina hyvin improtessa ja nauraessa improkavereiden kanssa.

Teimme improvisaatiokohtauksia mm. sorminukeilla
Tiistai
Ystävänpäivä. Laitoimme ryhmämme kanssa alulle puheviestinnän kurssiin liittyvää analyysitehtävää kirjaston ryhmätyötilassa. Tänään ehdin myös syödä lounaan ihmisten aikaan, eli klo 12. Pitkä puheviestinnän luento yhdestä puoli neljään piti sisällään vuorovaikutussuhteiden tarkastelua, todella kiinnostavaa!

Kotona ehdin tehdä joitain hommia ennen kuin lähdin kuudeksi Kuntokeskus Elefitille, jossa käyn säännöllisesti neljänä päivänä viikossa kuntoilemassa. Vahva selkä - ja Niska-hartiatunnit toivat hyvää vastapainoa päivän istuskelulle.

Keskiviikko
Keskiviikon opiskelut rakentuvat samoista luennoista kuin maanantaina: ensin suomen kielen luento, sitten puheviestintää. Lounas parhaan ystävän seurassa kruunasi tämän päivän.

Kotiin päästessäni tein taas hommia omalla läppärillä. Saan paremmin tehtäviä tehtyä kotona omalla koneella, kun taas monet kaverini suosivat kirjastolla tekemistä. Kotona on rauhallisempaa: ei tarvitse koko ajan vahdata ohikulkijoita ja moikkailla tuttuja, kuten kirjastolla.

Illalla Elefitillä minua odottivat kehonkoostumusmittaus ja kuntotestit, jotka kuuluvat jäsenyyteen ja personal trainer -tapaamisiin. Kehitystä edelliseen kertaan oli nähtävissä, muttei mielestäni tarpeeksi. Eli treenit jatkuvat!

Torstai
Luokanopettajaopintoihin liittyen tehtävänämme oli mennä seuraamaan alakoulun talviliikuntatunteja. Olin opiskelukaverini Lauran kanssa yhteydessä Mankolan kouluun, ja olimme torstaiaamupäivän seuraamassa eri luokkien talviliikuntapäivää. Päivä piti sisällään niin perinteistä hiihtoa ja luistelua kuin lumiveistosten tekemistä ja pilkkimistäkin. Alakoululaiset olivat innoissaan kaikesta liikunnasta.

Kahdeltatoista maisteriseminaarissa käytiin läpi mm. graduni tutkimussuunnitelmaa. Sain palautetta tutkimusaiheestani, tutkimussuunnitelmani sisällöstä ja muodosta sekä ohjaajaltani että muilta seminaarilaisilta. Tästä se tutkimuksen tekeminen taas lähtee!

Tavallisesti torstait ovat kalenterissani merkittyinä gradupäiviksi, mutta tänä torstaina missionani oli ostaa uudet silmälasit. Siispä vapauduttuani yliopistolta marssin lasikaupoille. Sovitin varmasti ainakin yli puolet laseista ennen kuin löysin yhdet minulle kelpaavat. Hyvän tarjouksen ja opiskelija-alennuksen ansiosta lasit olivat opiskelijabudjettiini sopivat.

Opettajaidentiteettiin sopivat lasit
Yksi opiskelukavereistani muutti kuun alussa uuteen kämppään, jota menin katsastamaan neljän jälkeen. Illanistujaismaiset tuparit kavereiden kesken olivat mukavat, eikä suklaa-banaanimuffinsseissakaan ollut mitään valittamista. Illaksi menin vielä Elefitille spinning-tunnille.

Perjantai
Tänään olen opiskellut kotosalla. Kahdelta menen kaverini kanssa yliopistolounaalle, ja sen jälkeen alkaakin tämän viikon luokanopettajaopintojen lähijakso, jossa ohjelmassa on ympäristö- ja luonnontieteiden sekä käsitöiden opettamisen opiskelua. Teen luokanopettajaopintoja erillisopintoina, minkä takia ne sijoittuvat noin kerran kuussa perjantai-illoille ja lauantaipäiville. Tämä mahdollistaa esimerkiksi työssäkäymisen opintojen ohella.

Lauantai
”Ei kukaan opiskele lauantaina!” oli yhden kaverini kommentti taannoin, kun kerroin opiskelevani välillä myös lauantaisin. Opinnot lauantaina kestävät puoli kuuteen. Tähän asti opinnoissani en ole oikeastaan koskaan tehnyt mitään opiskeluun liittyviä hommia viikonloppuisin, vaan olen viettänyt rehellisiä viikonloppuja usein jopa poissa Jyväskylästä.

Lauantai-illalle olisi ohjelmassa Abba the Movie - Sing along -tapahtuma, jossa siis katsotaan kyseinen elokuva, mutta siten, että lauluissa on mahdollisuus laulaa mukana. Toisaalta minun pitäisi myös siivota, sillä pöly on taas laskeutunut huonekalujeni pinnoille, ja minulle on sunnuntaina tulossa vieraita. Pyykkiäkin pitäisi pestä.

Sunnuntai
Sunnuntaille on valitettavan paljon rästiin jäänyttä opiskeluhommaa. Itsenäiset tehtävät kasautuvat, kun ne eivät ole tarkkaan kirjattuna kalenterissa muiden läsnäoloa vaativien tapaamisten tapaan. Yritän ehtiä myös Elefitille jossain välissä.


Päivän päätteeksi fennistiystäväni saapuvat luokseni vohvelikesteille. Vaikka viikkoni on ohjelmaa täynnä, ei pidä koskaan unohtaa ystäviä. Otetaan vaikka tässä kiinni se ystävänpäivä, joka meni aika monilta ohi arjen humelluksessa.

Sellainen on tämä viikkoni. Jos kaiken ohjelmani määrä tuntui ahdistavalta, muista, että yliopistossa voi opiskella sen verran kuin haluaa ja jaksaa - ei tarvitse hamstrata hommaa niin paljon kuin minä olen tehnyt. Joillekin paljon tekeminen sopii, jotkut taas ottavat opinnot hieman kevyemmin.

Elina, suomen kielen opiskelijalähettiläs
Kuusipäiväinen opiskeluviikko Kuusipäiväinen opiskeluviikko Reviewed by JYU Opiskelijalähettiläät on 3.15 Rating: 5

Ei kommentteja: